Vår historia

Guteform började sin resa redan på 1980-talet med ett eget snickeri i Fardhem på södra Gotland, första tillverkningen var som underleverantör av lekutrustning för utomhusmiljö. Målet från början var att skapa ett eget sortiment av välgjorda möbler för skönare utemiljö.

De första egna produkterna under 80-talet var gotlandsgungan och bänkbordet Lojsta. För att överleva vintermånaderna tillverkades dessutom under många år rotfruktslådor, fisklådor och eur-pallar som gav en jämn sysselsättning. Eftersom kunskap finns inom lekutrustning föll det sig ganska naturligt att även inreda och tillverka lekrum för inomhusbruk till köpcentrum och hotell. Som specialsnickeri tillverkade vi det mesta till utomhusmiljöer, till exempel staket, spaljeer och blomlådor.

I samband med köpet av en större snickerifabrik på Storsudret, i Burgsvik 1999, ökade efterfrågan av våra egna utvecklade produkter i jarrah. Det blev och är en storsäljare i Sverige och uppskattas för sin design och att de är välgjorda och håller i många år.

Att våra kunder har sina möbler kvar efter 20 år är inget ovanligt – det ser vi som positivt ur miljösynpunkt. Framtiden vet man inget om, men vi ser idag en stor ökning av kunder som uppskattar våra möbler. Det är produkter som håller länge och tillverkas av den tätvuxna furan som finns här på Gotland.

Referenser

Gotland
Grå Gåsen, känt för TV-programmet ”Så mycket bättre”
Vamlingbo prästgård
Kallbadshuset, Visby Strand
Stora Karlsö
Fårösunds fästning
Strand Hotell
Clemens Hotell
Stora Gåsemora
Strandcafeet Ljugarn
Gotlands kommun
Länsstyrelsen Gotland
Gotlandshem
Pensionsmyndigheten
Destination Gotland
Svenska Spel
Keno
När golf
Kronholmen golf
Gotska golf
Skanska
Wisab
Nybergs

Övriga Sverige
Koloni Garden, Nacka
Garden Bistro, Bromma blocks
Garden Bistro, Sollentuna centrum
Villa Godthem, Rosendalsvägen Stockholm
Täby kommun
Länsstyrelsen Halland
Oskarshamn kommun
Värmdö Kyrka
Skanska
NCC
Jm
HSB
Rinkeby centrum
Södra Station
Roslagsbanan
Skansen
Scandic
Arlanda stad
Ica Maxi
Ystads djurpark
Ölands djurpark
Restaurang Domtrappkällaren